Meditime

Meditime

E Diela e 2. e Kreshmëve

E DIELA E II E KRESHMËVE Në kërkim të Besëlidhjes së humbur Pjesa e dytë e Ungjillit na sjell përballë një mali. Mali është simboli biblik i pranisë së Hyjit...

Meditime

Papa Françesku – Porosia për Kreshme

“Ju përbejmë në emër të Krishtit: Pajtohuni me Hyjin!” Titullohet “Ju përbejmë në emër të Krishtit: Pajtohuni me Hyjin!” mesazhi i Papës për Kreshmët 2020, që...

Meditime

Virgjëra Mari

Kisha katolike e nderon Virgjërën Mari në mënyrë të veçantë dhe e përgjëron Hyjin përmes saj. Rruzarja është nderimi më i madh që Kisha i bën Virgjërës Mari...

Meditime

Kreshmë-t

Kreshmë-t. Lat. Quadragesima. Kohë kishtare, e quajtur liturgjikisht e shenjtë, prej 40 ditësh që u paraprin Pashkëve, në të cilën bëhen njinesa dhe vepra të...

Meditime

Ardhja

Adventi. Lat. Adventus, “arritje”; advenire, ‟arrij”. Fjalë që fillimisht bënte të ditur ardhjen e hyjnisë në tempull, dëftimin e tij (gr. ἐπιφάνεια...

Meditime

Qiri i Pashkëve

Qiri ose drita e dyllit, është simbol natyror i cili përdoret shumë shpesh në liturgjinë e Kishës. Drita dhe zjarri janë simbole të Hyjnisë. Bibla na bën të...