Latest Articles

Lajmet

Mësimet themelore të fesë

Gjashtë të vërtetat kryesore të fesë së krishterë 1. Është vetëm një Zot, e në të janë tri veta hyjnore: Ati, Biri dhe Shpirti Shenjt. 2. Zoti krijoi të gjitha...

Meditime

Virgjëra Mari

Kisha katolike e nderon Virgjërën Mari në mënyrë të veçantë dhe e përgjëron Hyjin përmes saj. Rruzarja është nderimi më i madh që Kisha i bën Virgjërës Mari...

Meditime

Kreshmë-t

Kreshmë-t. Lat. Quadragesima. Kohë kishtare, e quajtur liturgjikisht e shenjtë, prej 40 ditësh që u paraprin Pashkëve, në të cilën bëhen njinesa dhe vepra të...

Meditime

Ardhja

Adventi. Lat. Adventus, “arritje”; advenire, ‟arrij”. Fjalë që fillimisht bënte të ditur ardhjen e hyjnisë në tempull, dëftimin e tij (gr. ἐπιφάνεια...

Meditime

Qiri i Pashkëve

Qiri ose drita e dyllit, është simbol natyror i cili përdoret shumë shpesh në liturgjinë e Kishës. Drita dhe zjarri janë simbole të Hyjnisë. Bibla na bën të...

Meditime

Grazhdi i Krishtlindjes

Krishtlindja, pas Pashkëve, është festa më e rëndësishme në rrjedhën e vitit kishtar. Zakonet e ndryshme të popujve të botës tregojnë dhe popullaritetin e madh...

Translate »