Layout A (with pagination)

Meditime

Nëntëditëshi nder e lavd të Shën Nënës Tereze

DITA E PARË Njihe Jezusin e gjallë «A e njihni met ë vërtetë Jezusin e gjallë, jo nga librat por nga qëndrimi me të në zemrën tuaj?» A jam i bindur për dashurinë e Krishtit për mua dhe timen për Atë? Kjo bindje është shkëmbi mbi të cilën ndërtohet shenjtëria. Çfarë duhet të bëjmë për të...

më shumë...
Meditime

Dom Lush Gjergji: Nëna Tereze – Shenjtëreshë për Dashuri

Nënën Tereze Bojaxhiu e kam takuar shumë herë gjatë njohjes, shoqërimit dhe bashkëpunimit me të, në meridianët të ndryshme të botës, që nga takimi im i parë personal në Romë më 29 mars 1969. Unë atëherë isha student i vitit të dytë të filozofisë në Universitetin “Urabanian”. Atë e kam...

më shumë...
Meditime

Don Shan Zefi: Kush ishte Shën Nëna Tereze?

Në këtë pyetje të rëndësishme mbi njohurinë dhe identitetin e saj, si njeri i kësaj bote, as filozofët antikë nuk do të mund të jepnin përgjigjjen mbi arsyen që këtë PERSON e ngriti aq lart, dhe e cila (arsye) do t’i lënte të qetë apo do t’ua shuante kurreshtjen e amshueshme...

më shumë...