Layout A (with pagination)

Meditime

Dom Lush Gjergji: Nëna Tereze – Shenjtëreshë për Dashuri

Nënën Tereze Bojaxhiu e kam takuar shumë herë gjatë njohjes, shoqërimit dhe bashkëpunimit me të, në meridianët të ndryshme të botës, që nga takimi im i parë personal në Romë më 29 mars 1969. Unë atëherë isha student i vitit të dytë të filozofisë në Universitetin “Urabanian”. Atë e kam...

më shumë...
Meditime

Don Shan Zefi: Kush ishte Shën Nëna Tereze?

Në këtë pyetje të rëndësishme mbi njohurinë dhe identitetin e saj, si njeri i kësaj bote, as filozofët antikë nuk do të mund të jepnin përgjigjjen mbi arsyen që këtë PERSON e ngriti aq lart, dhe e cila (arsye) do t’i lënte të qetë apo do t’ua shuante kurreshtjen e amshueshme...

më shumë...
Meditime

Dom Lush Gjergji: Pesë porosi të Shën Jeronimit

Pesë porosi karakteristike të Shën Jeronimit “Kush nuk dashuron nuk jeton”; “Puno që Djalli të gjejë gjithnjë të zënë me punë”; “Dashuria është gjithçka”; “Eukaristia është veprim e jo vetëm dëgjim”; “Çmimi i lirisë së krishterë është vdekja dhe ngjallja e Krishtit”. O Zot, Jezu Krisht...

më shumë...